Letnú prax v bratislavskom Volskwagene absolvuje 300 žiakov a študentov

17.07.2012 Bratislava

Bratislava 17. júla (TASR) - Približne 300 žiakov a študentov absolvuje v tomto roku letnú prax v bratislavskom závode Volkswagen Slovakia (VW SK). Praktické skúsenosti budú získavať na 17 oddeleniach naprieč celou štruktúrou spoločnosti od výroby, cez logistiku, kvalitu až po administratívu.

Podľa Kataríny Petruľákovej, projektovej manažérky programu IngA – Inžinier v automobilovom priemysle, najlepší študenti môžu pritom po skončení školy získať trvalý pracovný pomer.

V rámci programu IngA študenti využívajú možnosti získania praxe rôzne. Študenti zo vzdialenejších častí Slovenska tradične využívajú možnosť praxovať počas letných prázdnin. Tí, ktorí študujú v Bratislave a bližšom okolí, zasa získavajú pracovné skúsenosti už v priebehu školského roka. O možnostiach odbornej praxe vo VW SK sa študenti môžu dozvedieť prostredníctvom internetu i facebooku, ale napríklad aj počas prednášok programu IngA, ktoré VW SK organizuje každoročne na pôde Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a jej fakultách Informatiky a elektrotechnicky, Strojníctva a Materiálovo-technologickej fakulte, na Technickej univerzite v Košiciach, Žilinskej univerzite a Ekonomickej univerzite v Bratislave.

"V budúcom akademickom roku rozdelíme na štipendiá približne 11.000 eur. Ak by však študent v konkurencii štipendium nezískal, ponúkame ďalšie možnosti, ako je napríklad IngA Klub, ktorý je určený vysokoškolákom spolupracujúcim počas štúdia s VW SK," hovorí Petruľáková. V rámci klubu absolvujú exkurzie do iných závodov koncernu Volkswagen v Európe, môžu získať zahraničnú stáž, jazykové kurzy a absolvovať rôzne zážitkové akcie.

Do projektu IngA – Inžinier automobilového priemyslu sa od roku 2007 celkovo, počas jeho piatich ročníkov, zapojilo viac ako 3500 študentov.

TASR informoval Vladimír Machalík, hovorca spoločnosti.
 

Vyberte región